Segell de qualitat, garantia i seguretat

LA XANASCAT, SEGELL DE QUALITAT, GARANTIA i SEGURETAT

La Xanascat disposa de més de 50 albergs repartits per la geografia catalana, ubicats en indrets de gran interès natural i cultural que mostren l'atracció i la grandesa del nostre territori.

Així, doncs, l'allotjament als albergs es converteix en l'opció ideal per a la descoberta de l'entorn, i per fer-hi nombroses activitats, sobretot col·lectives, ja que totes les nostres instal·lacions compten amb sales i aules taller equipades.

L'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) treballa perquè, des dels 20 albergs de la Xanascat que gestiona, es garanteixi una prestació òptima del servei d'allotjament, alimentació i programes d'activitats als usuaris. Tot això es veu reflectit en les accions següents:

Implantació del Protocol d'al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

L'ACJ té la voluntat de donar als usuaris amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries un servei d'alimentació segur i de qualitat. És per això que ha invertit tots els seus recursos en l'elaboració d'un Protocol d'al·lèrgies alimentàries, formació del personal implicat en el servei d'alimentació, unificació de proveïdors alimentaris i un servei de dietistes nutricionistes que donin suport i assessorament a les cuines dels albergs. Aquests mitjans ens permeten donar resposta a les necessitats alimentàries específiques dels usuaris amb la seguretat, qualitat i garanties que mereixen.

Distintiu AMED

Els albergs gestionats per l'ACJ han obtingut el distintiu AMED que els acredita com a promotors de la dieta mediterrània i l'activitat física. Aquesta distinció és un projecte liderat per la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Garantia de qualitat ambiental

Així mateix, som conscients de l'impacte que representa una instal·lació de les característiques d'un alberg a l'entorn on es troba. Amb aquesta finalitat s'han incorporat criteris de gestió ambientals a les instal·lacions pel que fa a la recollida selectiva de residus, l'ús d'energies i l'ús de l'aigua, que han representat l'obtenció del distintiu de qualitat ambiental que atorga el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Manual de procediments de seguretat per a activitats

Totes les accions que emprenem des de la Xanascat tenen com a objectiu principal garantir la seguretat dels nostres usuaris. És per aquest motiu que fa més de 4 anys que vàrem posar en marxa l'aplicació dels procediments i protocols de seguretat per a les activitats tot seguint les instruccions i directrius del Manual de procediments de seguretat per a activitats. Aquest manual està en constant actualització i té com a objectiu principal documentar processos, unificar i garantir un alt nivell de seguretat per a totes les activitats que s'organitzen a les nostres instal·lacions i entorns.

Atenció als usuaris les 24 hores del dia

Garantir la seguretat de l'usuari posant a disposició de cada alberg de la Xanascat gestionat per l'ACJ personal d'atenció les 24 hores.

Carrer Calàbria 147. 08015 Barcelona. T. 934 838 341. F. 934 838 362
© Agència Catalana de la Joventut