2019: Any Internacional de la Taula Periòdica

Anualment es declaren anys internacionals per donar a conèixer o rememorar fets històrics rellevants amb l’objectiu de crear i incentivar espais de debat, conscienciar d’algun problema o celebrar algun esdeveniment.

L’any 2019 serà l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics. La celebració marcarà 150 anys des que la taula ideada pel químic rus Dmitri Mendeleev contribuí en gran mesura al desenvolupament de la química moderna i la física nuclear y atòmica. Es commemora amb la finalitat de conscienciar sobre les ciències bàsiques i millorar l’educació en aquest àmbit, avançant en matèria d’investigació i desenvolupament.

Per tal de col·laborar en la difusió d’aquestes commemoracions, l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), crea anualment un programa educatiu d'una temática específica per tal que les escoles i els instituts de Catalunya puguin gaudir d’una proposta innovadora i diferent.

I perquè volem que tant els alumnes com els professionals de l’ensenyament tingueu l’oportunitat de sortir de l’aula independentment d’on sigueu i allà on vulgueu, podeu realizar aquest programa a diferents albergs de la Xanascat.

Programa 2019: Any Internacional de la Taula Periòdica

*Les activitats proposades s'adaptaran segons les edats dels alumnes participants.

Carrer Calàbria 147. 08015 Barcelona. T. 934 838 341. F. 934 838 362
© Agència Catalana de la Joventut