Xanascat > Novetats

Novetats

ESPAI AMIC DELS ANIMALS

Els albergs de Joventut de la Generalitat de Catalunya es converteixen en espais amic dels animals

Hem iniciat un programa pilot als albergs de Cabrera de Mar (Maresme) i Planoles (Ripollès) tot i que el propòsit és convertir els 20 albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) que s’aniran incorporant paulatinament.

La iniciativa ha estat elaborada conjuntament amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), amb l’objectiu de normalitzar l’accés dels animals en els espais públics.

Aquests albergs, permetran l’accés i pernoctació de gossos en aquestes instal•lacions, adequant recintes d’esbarjo per a gossos on es netejaran periòdicament amb desinfectants bactericides, fungicides i viricides innocus pels animals i les persones. Així mateix, instal•lant papereres per dipositar-hi els excrements, tot complint els responsables dels gossos unes normes. Es permetrà l’estada a l’habitació de l’animal i per tal de facilitar el confort dels gossos mentre duri l’estància a l’alberg, es recomana als seus responsables que vinguin preparats amb un abeurador d’aigua i un llit per a l’animal.

El número d’habitacions disponibles on es permet l'accès i pernoctar als gossos és limitat en ambdós albergs, per aquest motiu, caldrà consultar amb la central de reserves la disponibilitat abans de l’estada. Degut a què aquest programa encara està en fase pilot, no es permet l'accés amb gossos en programes com 'Vacances en família', 'L'Estiu és teu' o 'Xanascat Escoles'.

Carrer Calàbria 147. 08015 Barcelona. T. 934 838 341. F. 934 838 362
© Agència Catalana de la Joventut